Close

19/01/2017

Zima i zimske gadosti

Ovo “biće kad bude” stanje je već počelo pomalo da me nervira.

Prije tri mjeseca stanje je bilo loše, sad je katastrofa a ja i dalje sjedim i čekam…

Te isprobaj sve prije noža, čekaj da se “smiri i povuče”, čekaj da odemo po još jedno mišljenje. OK, operacija je neizbježna. Ajde sad čekaj da prođe ovo, pa da prođe ono. Eh, evo ga, Nova godina, ajde da prođe. Prošla, a ja i dalje čekam. Čekaj odobrenje za ovo, mišljenje od ovog, nalaze od onog.

Gotovo sve, a ja i dalje čekam i sve sam manje sigurna da uopšte znam kad će da dođe taj dan D i da napokon samo odem u tu bolnicu. Možda ovo malo djeluje moribdno, ali vjerujte mi, kad vam se sposobnost za samostalno hodanje smanjuje iz dana u dan, na operaciju koja će sve to da riješi gledate kao na najljepši godišnji odmor.

Ok, možda samo ja to tako vidim.

Ove fotografije su nastale prije cca 15 dana, kad nas je onomad sve kolektivno iznenadio snijeg u januaru. Da, neobično skroz, to valjda jer sam godinama zime provodila na Tajlandu.

Elem, znam da se po izrazu lica na ovim fotografijama apsolutno nikad ne bi reklo da me nešto boli, to je ipak samo do dobre volje za životom. I do činjenice da u torbi u svako doba dana i noći možete pronaći različite painkillere, smirilice i slično… Da održavaju tu volju, dok je još ima.


Volim SheIn. To mi je inače jedan od dražih web shopova na kojima rado trošim novac. Da, jedno vrijeme smo sarađivali kroz blog pa onda nismo pa jesmo, nismo… Ali, bez obzira na to, redovan sam kupac u danima kada imaju free shipping, jer se mimo toga ne isplati kupovati. Inače, u pitanju je shop koji se visoko rangira na blogerskoj sceni, najviše zbog kvalitetne odjeće koju dobijete a za tu cijenu. Da, ima i lošeg, naravno ali godine online shoppinga te nekako nauče šta treba zaobilaziti a na šta obratiti pažnju. Npr.možda bi to bila zanimljiva tema za obraditi – trikovi pri online kupovini?

Jakna je Stradivarius, još iz sezone 2015 kad sam se toliko zaljubila u nju da nisam ni razmišljala “koliko je to u markama” jer sam samo stala, vidjela i kupila. Poslije sam se hvatala za glavu.

Modifikovana verzija bombera je upravo sa pomenutog SheIna a evo i direktan link.

Farmerke i majica su Zara, jer sam ovisnik, patike Nike Air Force 1 jer sam poludjeli hipster koji u njima hoda i po snijegu, torba je Mali Svijet Mašte a kapa sa Front Row Shopa koji je fantastičan, ali su i cijene u odnosu na SheIn dosta veće…

Bomberčić je skroz kul, ja bih voljela da je bio crni jer sam očigledno u prošlom životu bila grobar pa me samo crno privlači. Biće super na proljeće kad ugrije i mislim da ću maksimalno da ga iskoristim, iako, napominjem još jednom – nije crne boje!

2 Comments on “Zima i zimske gadosti

Ema
19/01/2017 at 1:42 pm

Pokrij te zglobove 😛 Odličan je outfit.
Držim fige da dan D što prije dođe i da sve prođe kako treba, a uz tvoj pozitivan stav vjerujem i da hoće. <3

Reply
Maja Memić
10/02/2017 at 5:04 pm

Haha, pokrivam. Hvala ti puno, ići će sve kako treba :*

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *