Close

02/03/2018

Zašto želim (i moram) otići na SPARK.ME 2018?

Zašto želim i MORAM ove godine ići na SPARK.ME?

Zato.

Da li je ovo dovoljno? Jeste?

OK, kraj teksta.


Dugo sam razmišljala u kom pravcu treba da ide ovaj tekst i šta je to što mogu da napišem i oduševim sve one koji su uključeni u proces odlučivanja ko će ove godine biti SPARK.ME ambasador.

Da li to treba da bude čisto, jasno, precizno i profesionalno? Možda srceparajuće? Prepisivački?

Ne, treba da bude iskreno, onako kako jedino znam nešto da (na)pišem… Onako kako sam uvijek do sad radila i zbog čega sam se na kraju dana osjećala dobro po objavi i čitanju vlastitih riječi.

Tekst ne pišem iz kancelarije, kreveta ili iz toplog kreveta kući. Pišem ga iz najdražeg lokala u gradu, čarobnog mjesta na kom su mi se u proteklih nekoliko godina dešavale najljepše stvari pa se nadam da će i ovaj put biti tako.

SPARK.ME je najveća regionalna marketinška konferencija koja okuplja vodeće regionalne i svjetske stručnjake. Ekipa koja udiše, izdiše i živi frku, trku i paniku, oni koje nosi kreativa u kombinaciji sa biznis vajbom i koji za sve,  naizgled lude ideje nađu mehanizam da ih sprovedu u dijelo.

SPARK.ME je o marketingu i marketinškim tehnikama.

SPARK.ME je o digitalizaciji.

SPARK.ME je o internetima.

SPARK.ME je u Crnoj Gori, tamo ima mora a što sam starija to mi je more sve inspirativnije.

Nekad me inspiriše da napravim nešto sjajno, nekad da uđem u vodu do grla i ugušim se.

Zašto jedna mala blogerka iz Banjaluke i vrli početnik u svijetu marketinga želi na tako veliku konferenciju? 

Želim da nastavim uspješan niz iz 2017. godine 

Budući da je 2016 bila jedan veliki i teško preživljeni pakao, godina koja se na sve načine trudila da me ubije, metaforički i doslovno ozbiljno sam toj priči zaprijetila dvijeisedamnaestom i borbom protiv bolesti. U 2017 sam odlučila da živim život punim plućima i da radim sve ono što me čini srećnom.

2017. je bila godina u kojoj sam odlučila promijeniti toliko toga, raditi na sebi i profesionalno se usavršavati. Naučila sam da je bitno pokušati – probaj, nikad ne znaš možeš li i hoćeš li uspjeti. U 2017. godini sam imala svoj prvi media trip sa agencijom u kojoj sam radila. Bila sam akreditovana modna blogerka na EXIT festivalu, u istoj ulozi sam pratila i Freshwave u Banjaluci a onda kasnije, opet zahvaljujući blogu otišla i na Weekend Media Festival u Rovinj. Dobila nagradu BH novinara.

Nisam se nadala, jednostavno sam probala jer sam znala da ništa ne mogu da izgubim a mogu puno da dobijem. I jesam. Dobila sam potvrdu da je to što radim u stvari dobro, čak i zanimljivo.

Neke odnose sam učvrstila, neke obnovila, upoznala nove ljudi i naučila nove stvari.

Naučeno sam pokušala da primjenim metodom “probaj, ne znaš možeš li uspijeti” i opet jesam. Ostvarila sam nove saradnje, dogovorila nove projekte, započela jedno uzbudljivo putovanje i shvatila da je marketarstvo ono što me pokreće.

Maaja.M je blog i blog je Maaja.M

Ovaj mali komadić beskrajnog internetskog neba sam ja. Nikad se nisam pokajala, nisam nazadovala i vjerovala sam u ono što radim i ostvarila, kakav takav uspijeh. Nakon prve akreditacije sam počela shvatati da ono što radim vrijedi i nekim drugim ljudima i sama sebe sam počela više da cijenim. Rasla sam zajedno sa ovim komadićem virtuelnog neba.

Razvijala i gradila sebe i svoju karijeru. Možda nisam najpametnija. OK, sigurno nisam ali vjerujem u to da mi se zalomi poneka dobra ideja vrijedna pažnje i želim takve stvari podijeliti sa drugim ljudima, onima koji vjeruju u slično ili isto.

Želim da Maaja.M bude nešto u šta i drugi vjeruju i vide kao prostor da pronađu nešto za sebe, makar malo inspiracije, jer – trudim se, stvarno se trudim da ovo bude mjesto dobre energije i iskrenih emocija.

Jer vrijedi(m)

Nisam blogerka sa najviše lajkova, komentara i pregleda. Nisam ni najljepša ni najpametnija a ni najstručnija ali bih voljela biti neko ko može i drugima da pokaže i da ih nauči nešto. Voljela bih naučiti više i ja biti onaj triger koji će pokrenuti ljude da se bave onim što vole.

Voljela bih svoje ideje i maštanja podijeliti sa ljudima koji imaju ideje i maštaju.

Voljela bih to podijeliti i sa ljudima koji novu i drugačiju ideju neće dočekati na nož i koji razumiju.

Voljela bih da mi oni koji su duže u ovom poslu i svijetu pomognu da nikad ne utihne iskra i da mi više nikad ne bude besmisleno nekom predložiti saradnju, ma koliko to zvučilo suludo. Spojiti balone, kolače, ručno rađeni nakit i šminku u jedno, napraviti modnu priču, uključiti desetke ljude i spojiti ih, inspirisati za dalju saradnju. Da, ako to mogu onda vrijedi(m). A izgleda da mogu.

I želim.


Želim, mogu, hoću i moram otići na SPARK.ME.

Upoznati ljude, čuti novo, drugačije, inovativno. Slušati i primijeniti, progovoriti ako neko želi da me čuje.

Maaja.M je oficijelna Parfois blogerka. Blogerka koju godinama podržava kompanija Avon i kojoj vjeruju kreativci širom Bosne i Hercegovine. Maaja.M je blogerka koja spoji domaći brend koji se bavi izradom kožnih papuča sa kozmetičkim brendom i izabere hotel kao prostor za fotografisanje.

Maaja.M sam ja koja se više ne boji(m) pitati, tražiti, predložiti i ostvariti.

Maaja.M je blogerka i SPARK.ME ambasador(ka) za 2018. godinu – vidjećete!

SPARK.ME će biti moja iskra da bih ja kasnije bila vaša. Ne postoji nemoguće, postoji samo izgovor kad nešto ne želite da ostvarite. Ja želim, procijenila sam da mogu i hoću.

Vidimo se na #SPARK.ME konferenciji da pričamo o spajanju nespojivog. Vidimo se na #SPARK.ME konferenciji na moretima i u Crnim Gorama.

2 Comments on “Zašto želim (i moram) otići na SPARK.ME 2018?

pilarmanchon
15/03/2018 at 7:19 pm

Thank you so much Jalisa, so nice!!! kisses

Reply

[…] godine kad sam pisala OVAJ tekst nisam mogla ni da naslutim da će mi se život u samo godinu dana okrenuti naopačke. […]

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *