Close

15/11/2017

Usudi(š) se? – MaajaM i L Fit by Simona Joksimović

Ako ste prvi put na blogu i nije vam jasno o čemu se radi u ovom postu, moraćete da odete na  LINK 1 a Bgm i na LINK 2 da biste malo bolje razumjeli o čemu je riječ. Možda vam ni nakon ta dva čitanja neće biti jasno šta ja to radim pa ćete se priključiti i sve pratiti na Facebooku ili Instagramu.

Vrijeme je da se krene i nakon objave ovog teksta, nema povlačenja. Ne mogu reći da se već danima ne kolebam je l’ trebam (u)raditi ovo što radim? Nije tu riječ samo o gubljenju kilograma, to je relativno lako. U slučaju da hoću da zavaram sve one koji prate i čitaju jednostavno ću govoriti kako jedem sve i svašta a izgladnjivati se 15 dana, postići taj neki broj i tralala, vidite kako se može i onda okreni novi krug za par mjeseci pa sve ispočetka.

NE! Ovo nije takva priča i neće da bude.

Nije mejkover za manje kilograma, zategnutije tijelo i ljepšu kosu već proces koji će da (po)traje…

Proces promjene i rada na sebi. Otvaranje i o(t)puštanje, prihvatanje onog što ne može da se promijeni i rad na onom što može. Ne novi već neki apdejtovani način života, riješavanje grča u glavi i na neki čudan način podrška svima koji prolaze kroz iste ili slične situacije. Kolebam li se još uvijek? Da! Želim li nastaviti? I to da! Znam li šta hoću? Ne. Znam li šta neću? I to isto ne…


Dobrodošli u glavu MaajeM koja će u narednih nekoliko mjeseci pokušati pronaći balans!

Jesti zdravije, pametnije i pokušati popraviti anemično stanje izazvano antikoagulantnom terapijom proteklih šest mjeseci? Da. Ne uz listove salate već uz uravnoteženu ishranu koja podrazumijeva i slatkiše jer, ma šta neko govorio, ovisnost o šećeru se ne liječi tako lako. Ali, umjesto jedne, dvije ili tri čokolade dnevno hajde da vidim kako to izgleda jesti normalnu količinu?!

Hajde da idem na trening tri puta sedmično i pokušam potrošiti višak? Ili hajde dva puta sedmično a jednom na plivanje? Ili hajde jednom sedmično ako sam na putu ili baš imam gomilu neodloživih obaveza? Hajde da ikako, ali bez blesavih izgovora?

Hajde da se naučim(o) dobroj organizaciji vremena pa da ima vremena za posao, spavanje, odmor, druženja, izlaske, treninge, putovanja i čitanje? A i da podbacim(o) jer, ljudi smo i griješimo? Bravo za svaku korijenitu promjenu i fresh start ali evo ja ne znam i ne mogu tako a znam da vas ima još gomila takvih ali mislite da ste sami.

Rad na sebi je najteži, ali hajde da probamo zajedno?

Moj saveznik broj jedan ću biti sama sebi jer svaka promjena počinje donošenjem odluke. Drugi saveznik će mi biti Simona i L FIT studio Banja Luka gdje ću u zavisnosti od organizacije vremena ići na individualne i grupne treninge. Zajedno ćemo vam pokazati koje su to prednosti grupnog a koje individualnog treninga, koliko možete da se zabavite dok vježbate i postignete dobre rezultate i koliko naučeno tamo možete primjeniti same, baš u situacijama kao što sam ja kad mi je auto druga kuća.

Za početak otkrivam tek toliko a kako se priča dalje bude odvijala, vidjećete ko je i kako sve uključen u ovaj proces jer je jako, ali jakooo važno da imate ljude oko sebe koji vas razumiju i podržavaju a ne one koji vas sapliću i na svakom ćošku govore kako nema šanse i kako nećete uspjeti ni ovaj put. Hoću i hoćemo i hoćete i niko u tom procesu nije prvi na svijetu.

Za fotografije u narednom periodu, kao i do sada će biti zaduženi

Nikola ZajcMilana Tomić Tajana Dedić!


Usudi(š) se?!

                                        * u trenutku objave teksta, 179cm i 75kg sa ciljem 70kg do kraja februara *

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *