Close

25/04/2018

U borbi protiv prvih bora i borica – Ziaja emulzija sa vitaminom C

Kad se na policama CMa prvi put pojavio ovaj brend, ja sam ga nesvjesno i ne zagledajući čitala kao ZLaja i tako je ostalo sve do danas…

U stvari, ZIaja je poljski brend koji se na tržištu BiH pojavio relativno skoro i riječ je o preparativnoj kozmetici, odnosno proizvodima za njegu lica, tijela i kose. Proizvodi su jako jeftini, isprobala sam dosta toga i ono što iskreno mogu da vam kažem to je da cijena prati kvalitet. Da, ima tu jako dobrih stvari i nikad ne biste pomislili da može biti tako jeftino ali ima i zaista loših. Npr. mazalice za tijelo mi nikako ne odgovaraju dok su me cijela linija na bazi krastavca O DU ŠE VI LA!


Posljednje što sam probala i što trenutno koristim je linija namijenjena nama srednjih godina; plus 25, minus 40 🙂

Riječ je o proizvodima za njegu lica sa C vitaminom i hijaluronskom kiselinom – barem tako kaže deklaracija. Iako koristim dnevnu i noćnu kremu plus emulziju, u ovom postu vam pišem samo o emulziji a o ostalim proizvodima će naknadno biti riječi. Ali, kao što možete pretpostaviti na samom početku, čim se neki proizvod istakao i dobio prostor za poseban post, onda mora da je dobar.

Izgled vas neće privući “na prvu” budući da se radi o klasičnoj, bijeloj kartonskoj kutijici a koje se razlikuju samo u zavisnosti od toga koja je linija u pitanju pa je tako za ovu karakteristična ova žuta linija. Isto važi i za samo pakovanje – već bezbroj puta viđena plastična tubica sa uskim vrhom, ništa pretjerano kvalitetno ALI – ovdje nastupa ali i da vam kažem – kako god odijelo ne čini čovjeka, tako i neprivlačno pakovanje ne znači nužno i loš proizvod. Naprotiv.

Jako je lagane teksture i bez mirisa. U početku sam koristila dnevnu kremu sa laganom SPF zaštitom (6) na licu a emulziju na vratu međutim, trenutno koristim samo emulziju jer sam se vratila svojoj standardnoj dnevnoj kremi koju koristim već duži vremenski period a emulziju i dalje koristim na području vrata i kao dio večernje njege. Ono što mi odgovara je to kako je lagana, jako brzo se upija i koža je znatno mekša.

Takođe, moram spomenuti da sam se tokom zimskog perioda borila sa suvim pečatićima na obrazima, bradi i vratu koji su, otkad koristim ovaj proizvod sve manji i manji i povlače se, naročito na tom kritičnom području vrata gdje me baš nerviralo i jako se vidjelo i isticalo kad god stavim puder… i ovo sve pišem nakon nekih mjesec dana korištenja. Vjerujem da će, uz svakodnevno i redovno korištenje u narednom periodu to skroz da se povuče jer je napredak primjetan i nakon samo mjesec dana upotrebe.

Kao što vidite, iz Ziaje preporučuju da se emulzija koristi samostalno kao večernja njega ili u kombinaciji sa dnevnom kremom iz iste linije. Meni sa kremom ne odgovara, naročito ne ovako kako kažu da ide prvo krema pa emulzija… Pokušala sam nekoliko dana međutim nijedan puder mi na to nije “sjedao” i bježao je brže nego što je to inače slučaj. Ono što sam takođe primjetila je i da mi jako brzo sanira kožu nakon čaprkanja (a ja imam običaj to baš često da radim) odnosno, uveče pred spavanje nanesem, ujutro već nema crvenila a kroz dva dana zacijeluje i upravo je to ono što mi se svidjelo i zbog čega nastavljam sa korištenjem.

Da li vitamin C i navedena hijaluronska kiselina djeluju, to zaista ne mogu da vam kažem, naročito ne nakon samo mjesec dana ali da je koža nježnija i podatnija – da. Da li ublžava crvenilo i smiruje upalice od čapkanja – da. Da li je ovo proizvod koji ću nastaviti koristiti – svakako. Nadam se da će do kraja tubice pokazati još neke čari ali za sad ono što mogu da vam kažem je da ovo odličan omjer cijene i kvaliteta koji pruža i ako već niste imale prilike da probate onda moju preporuku imate.

Sve i ako vam ne bude OK, nećete mnogo da se kajete budući da su svi Ziaja proizvodi pristupačni i što je najvažnije, ne izazivaju nered na licu već može da se desi samo to da vam odgovara ili ne odgovara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *