Close

10/11/2016

#madeinBIH: Mystery kozmetika – ručno rađeni sapun od lavande za sve tipove kože

Dugo, ali baš baš dugo nisam vjerovala majci prirodi. Nikako. Za mene je hemija i apoteka bila sve dok me sasvim slučajno drugarica nije nagovorila da probam masku i melem koji pravi njena mama… Tako je sve počelo i traje već tri godine. Naravno da ne pišem o baš svakom proizvodu koji sam probala i koji me (raz)očarao jer bi to značilo da postove trebam objavljivati svaki dan, kako one da nešto preporučim, tako i daocrnim, a trenutno je to prenametljiv tempo za jedan blog pa ću se držati toga da vam pišem samo o lijepim stvarima – barem kad je kozmetika u pitanju.

O Mystery proizvodima sam toliko često na društvenim mrežama čitala pozitivne komentare i nekako se činilo da svi osim mene to isprobali, a pobogu, gdje da mene nešto zaobiđe??

U ovom postu vam pišem o tako jednostavnom, a divnom proizvodu.

Sapun.

Ručno rađeni sapun od lavande za sve tipove kože.


Kozmetika Mystery je mala, porodična firma koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike. Dubravka je po struci inženjer tehnologije koja se proizvodnjom kozmetike prvenstveno počela baviti zbog kćerke koja ima ekcem.

Poželjela je najbolje za svoju kćerku i ispostavilo se da priroda ima rješenje – čak i ekcem je moguće držati pod kontrolom. Sve je počelo sa sapunima za ličnu upotrebu, kasnije za porodicu i prijatelje a danas, nakon dvije godine mukotrpnog rada i truda, Mystery je prepoznatljiv, domaći, #madeinBIH brend.

Ja sam isprobala puno toga. Raznorazne sapune i umivalice, preparate i tretmane, sve i svašta a tražeći idealnu kombinaciju koja će moje problematično lice držati pod kontrolom. Da, imam 25 godina i ples hormona redovno izaziva različite nerede na mom licu u vidu bubuljica. Doduše, sad ne tako često i katastrofalno kao prije par godina, ali u svakom slučaju, trudim se slušati svoj organizam i koristiti proizvode koji, ako već neće da učine čudo, onda barem da trenutnu situaciju drže tako kako jeste. Jedan od tih proizvoda je i ručno rađeni sapun Mystery a koji je namijenjen svim tipovima kože.

Sapun dolazi u simpatičnom kartonskom pakovanju na koje, naravno, možete zaboraviti čim prvi put dođe u dodir sa vodom tako da preporučujem da prije samog otvaranja nabavite posudicu u kojoj ćete ga čuvati.

collage_fotor

Šaren, a od njega cijela soba miriše. Poželite da ga nikad ne isprobate već tako čuvate negdje, kao ukras.

Ali, sapun ipak služi da se koristi. U ovom slučaju, za umivanje.

Nakon što veći dio šminke (maskara, tuš, obrve) skinem sa vlažnom maramicom, dalje nastavljam sa mlijekom za skidanje šminke ili micelarnom. Nakon toga, na red dolazi i sapun čija je glavna uloga da skine i posljednje ostatke i očisti kožu te je pripremi za dalju njegu. U dodiru sa vodom blago pjeni, ne pecka, “ne grize” za oči ukoliko ih slučajno otvorite i temeljno skida sve što je ostalo. Nakon umivanja, obavezno još jednom uzimam micelarnu ili neki od tonika koje koristim, natopim tufer i opet prečistim cijelo lice dok ne budem potpuna sigurna da je i posljednja mrvica pudera nestala. A nestala je.

Ovaj sapun se pokazao kao izuzetno dobra “čistilica” koja temeljno ukloni sve što treba. Na mojoj mješovitoj  osjetljivoj koži lica nije izazvao nered – ne isušuje, njeguje, umiruje i miriše predivno. Pakovanje od stotinjak grama košta 6KM, a kako je u pitanju sapun, može da potraje. Iako mi ovaj sapun odgovara u svakom pogledu, ipak moram da isprobam i verziju lavande sa makom koji služi kao piling i vjerujem da me neće razočarati i da će i on, kao i ovaj, naći svoje mjesto na blogu.

Za jedan ovakav tip proizvoda, ovo je savršen omjer cijene i kvaliteta jer ipak je riječ o ručno rađenom proizvodu u koji idu najbolji sastojci i u koji se ulaže puno više vremena i truda negoli u one štancane, fabričke. Opet, ne kažem ni da su oni loši, u principu je najbitnije da pronađete ono što odgovara vašem tipu kože.

Ukoliko niste isprobali ništa od Mystery kozmetike, imate moje tople preporuke. Više informacija o ostalim proizvodima, cijenama, ali i kako da naručite nešto možete pronaći na mysterykozmetika.com.

Pišite mi ukoliko ste imali priliku isprobati nešto iz Mystery asortimana, jeste li zadovoljne i čim to posebno, a ako niste onda je krajnje vrijeme da isprobate nešto. Evo, sapun je savršeno dobra ideja za početak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *