Close

16/10/2016

CATRICE: HD liquid coverage puder

Otkad su se Essence i Catrice pojavili na tržištu Bosne i Hercegovine, ne prestaju sa oduševljenjima – savršeno dobar omjer cijene i kvaliteta. Ustvari, nerijetko je slučaj i da dobijete puno, punoooo više nego što ste se nadali kad ste plaćali. Upravo to mi se desilo sa HD liquid coverage puderom.

Da, očekivala sam da bude dobar, jer sam upratila na Instagramu i po blogovima da svi lude i kače same pohvale, ALI da će puder koji košta 14,55KM da bude baš tako dobar – još uvijek ne vjerujem.

img_4644_fotorPuder dolazi u staklenoj, mat bočici sa pipetom za doziranje. Eh sad, tu su mnogi podijeljeni; neko voli standaradne pumpice za doziranje, neko je ljubitelj klasičnih pakovanja u tubici  međutim, meni se pipeta jakooo, jako dopada. Zašto? Zato što mogu da doziram puder, prenesem na lice, nastavim sa šminkanjem, a bez da se uprljam, zamažem ili istisnem preveliku količinu i dosta mi je zahvalnije od pumpice, ali, ukusi su različiti.

img_4675_fotorKad je riječ o mirisu, nije prenapadan i ne zadržava se dugo na samoj koži lica, odnosno nanošenjem se gubi. Tekstura je rijeđa, vodenastija i nikad ne biste rekli da je ovo puder koji dobro prekriva – i tu biste se prevarili, baš kao što sam i ja.

Dva mjeseca otkad koristim ovaj puder, upravo je prekrivanje ono što me svakodnevno oduševi. Nanošenje jednog sloja će pružiti srednje prekrivanje dok ćete sa dva, eventualno tri imati srednje jako, do jako prekrivanje bez da se uvlači u sitne borice, grudva ili stvara osjećaj maske na licu. Izuzetno  lijepo se nanosi i dobro blenda, a kao favorit za nanošenje mi je Blush 32 zaobljeni kabuki sa kojim dobijem onaj fini osjećaj “fotošopirane” kože. Nema SPF i jako je slikabilan zbog svoje teksture koja se lijepo stopi s kožom, ali i toga da na fotografijama sa blicom nećete izgledati kao dobri duh Kasper.

Što se tiče matiranja, nakon nanošenja mu treba par minuta “da sjedne” i onda možete nastaviti sa dodatnim matiranjem  i fiksiranjem. Na mojoj mješovitoj koži, sa izuzetno naporno masnom T-zonom mat efekat ne traje više do 2h, ali ukoliko ga dodatno matiram i fiksiram, potraje i do 4 što je sasvim zadovoljavajuće za jedan drogerijski puder. Tokom dana ne klizi, ravnomjerno nestaje i ne preslikava se. Nije mi izazvao nikakav nered na licu, bitno je samo temeljno skidanje šminke i čišćenje lica. Iako se ne uvlači u suhe dijelove lica, nisam sigurna koliko bi odgovarao djevojkama sa izuzetno suhom kožom, ali normalna, mješovita pa čak i masna će biti zadovoljna.

Ono što jesam primjetila je blago oksidiranje, ali u zavisnosti od toga sa kojim kamenim puderom ga kombinujem… Zna se desiti da “porozi” malo više nego kad sam ga tek nanijela pa je primjetno da se najbolje slaže sa Catrice vodootpornim puderom u kamenu dok sa Rimmel Stay matte ne sarađuje. Barem ne na mom licu.

I dolazimo do onog najproblematičnijeg dijela kada je ovaj puder u pitanju, a to su – nijanse!

Mnoge djevojke se žale samo i isključivo na ovo i ne mogu a da se ne složim da su 4 dostupne malo. Iako smo generalno “svijetlije” podneblje, djevojke sa tamnijo kožom i toplijjih tonova su malo “zakinute”. Sve 4 dostupne nijanse su jako svijetle: 010 je toplija, 020 nešto malo hladnija (rose beige) dok su 030 i 040 neutralnije.

Ja trenutno imam 020 i mrvicu mi odskače od prirodnog tona kože tako da će mi trebati ipak 030 zbog svoje topline i da pronađem balans.

img_4706_fotor


Da sumiramo za kraj – Catrice HD liquid coverage je puder koji košta 15KM, dolazi u odličnoj ambalaži, prekriva savršeno u dva sloja bez osjećaja težine na licu, lijepo se blenda, ne stvara nered, traje i do 8h uz sitne prepravke i dostupan je na svakoj Catrice polici u CMovima širom Bosne i Hercegovine. Još nagovaranja da probate ili je ovo dovoljno? 🙂


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *